Begin direct met besparen!

g i

Inbouw autogassystemen

LPG is al jarenlang een schone brandstof, waarmee u aanzienlijk kunt besparen op de brandstofkosten. Om probleemloos met deze brandstof te rijden moet het LPG-systeem, dat u voor uw auto kiest, wel bij de hoogwaardige techniek van uw auto passen. Zo kunt u besparen zonder op prestaties in te leveren.

Hier ziet u door middel van een aantal voorbeelden, hoe wij autogas installaties inbouwen: perfect weggewerkt en eenvoudig te bedienen.


Uw motor en autogas

Jarenlang was men in de veronderstelling dat kleppen en klepzittingen, bij gebruik met autogas verbrandden ten gevolge van de hogere uitlaatgastemperatuur. Na vele studies weten we inmiddels wel beter. Werd vroeger lood toegevoegd aan benzine, als bescherming voor de kleppen en klepzittingen, tegenwoordig zijn dat allerlei toevoegingen, dopes genaamd. Zonder die dopes in de benzine zou de motor ook problemen hebben met overmatige slijtage aan kleppen en klepzittingen.

Autogas heeft die dopes niet en het is technisch ook niet mogelijk dopes aan het autogas toe te voegen. Daarom zijn er allerlei soorten klepsmeersystemen op de markt. Klepsmeersystemen zijn grofweg in twee varianten te verdelen. De eerste versie is er één die door het motor vacuüm aangezogen wordt . Meestal wordt bij deze uitvoering de vloeistof centraal ingebracht in het inlaatspruitstuk. Onbekend is bij deze uitvoering of alle cilinders de zelfde hoeveelheid krijgen toegediend.

inbouw-autogassystemen2

De tweede versie is een uitvoering waarbij de vloeistof door middel van een pomp in het inlaatspruitstuk ingebracht wordt. Hierbij is de dosering onafhankelijk van de belasting van de motor en meestal gebeurd dit per cilinder. Hierdoor wordt bereikt dat elke cilinder dezelfde hoeveelheid vloeistof krijgt. Dat bevordert de werking van de vloeistof en bescherming van de kleppen en klepzittingen. Beter nog is het wanneer het klepsmeersysteem verbonden is met de rekeneenheid van het autogassysteem. Zodat bij storingen, of een lege voorraadtank de rekeneenheid van het autogassysteem een signaal afgeeft naar de berijder en vervolgens het rijden op autogas onderbreekt. Want welk nut heeft een klepsmeersysteem als je kunt doorrijden zonder vloeistof?

Omdat het gebruik van autogas de laatste jaren een enorme vlucht genomen heeft, zijn er wereldwijd veel ervaringen met motoren en autogas. Een vooraanstaand fabrikant van autogassystemen verzamelt deze ervaringen, slaat ze op en stelt ze ter beschikking. Hierdoor is het meestal mogelijk vooraf vast te stellen of een motor geschikt is voor het gebruik met autogas. Dus twijfelt U of de motor van uw auto geschikt is, aarzel niet en neem contact op.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Aarzel dan niet en vraag online meer informatie aan.

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen, u kunt dit eenvoudig zelf online berekenen