Begin direct met besparen!

g i

Lane Departure Warning System

U herkent het wel………
de radio of uw navigatiesysteem instellen, de kinderen achterin waarschuwen, telefoneren, bijna in slaap vallen, het is voor iedere bestuurder van een voertuig herkenbaar en enigszins “normaal” maar wist u dat volgens de laatste statistieken 44% van de ongelukken met een fatale afloop ontstaan doordat bestuurders van hun weghelft raken door één van bovengenoemde oorzaken.
Voor een transportbedrijf kan buiten het menselijke leed de schade oplopen tot 1 miljoen euro, inclusief de vrachtauto, de lading en de verloren tijd.

lane-departure-warning-system-autobedrijf-jos-van-dartel-den-bosch

Er is nu een bewezen oplossing:

De Roadwatcher™ is het eerste Lane Departure Warning System (LDWS) dat eenvoudig achteraf gemonteerd kan worden in personenauto’s, campers, bussen en vrachtauto’s, en heeft de volgende 3 functies:

  1. Waarschuwing voor verlaten van de rijstrook
    De Roadwatcher™ bestaat uit een camera, en een processor met Blackbox functie (GPS). De camera is geprogrammeerd om het verschil tussen het wegdek en de lijnen te herkennen en geeft deze informatie onafgebroken door aan de processor, deze combineert de gegevens met de snelheid van het voertuig en op het moment dat het voertuig een onverwachte/onlogische beweging of uitwijking maakt geeft de Roadwatcher™ een akoestisch signaal.
  2.  Video opnamen
    De Roadwatcher™ neemt middels de blackbox constant videobeelden op en legt 12 seconden voor en 6 seconden na een ongeval vast. Doordat de Blackbox is voorzien van GPS wordt de snelheid en het beeldmateriaal vastgelegd en kan later worden gedownload en worden teruggekeken.
  3. Spraakmelding nadat de auto voor u is doorgereden
    De Roadwatcher™ waarschuwt de bestuurder binnen 1 seconde als deze weer verder kan rijden. Deze functie is makkelijk bij het bumper aan bumper rijden in de file, of bij het stoplicht, geen getoeter meer van de auto achter u.