Begin direct met besparen!

g i

Chiptuning

Chiptunning betekent voor tuningfanaten het potentieel wat in de auto zit maximaal te benutten om zo de prestaties te laten toenemen. Daarnaast is chiptuning nog veel meer. Niet alleen het koppel neemt met 20% toe, het brandstofverbruik neemt met 15% af wat weer goed voor het milieu is. Vrijwel alle moderne diesel- en direct ingespoten benzinemotoren zijn geschikt voor chiptuning.

Om U een voorbeeld te geven, de op dit moment veel verkochte Megane 1.5 dCi. Standaard levert deze motor 78 kW/106 pk en een koppel van 240 Nm. Bij toepassing van chiptuning levert deze motor 93 kW/126 pk en een koppel van 280 Nm. Daarbij loopt en reageert de motor veel soepeler op het gaspedaal.

Nog een groot voordeel is dat er geen aanpassingen plaats vinden in het motorstuurapparaat. Hierdoor blijven er geen sporen achter. Ook heeft de chiptuning geen effect op het EOBD-systeem en kan het zonder probleem gedemonteerd worden. Wanneer U de auto verkoopt, kan de tuningbox door herprogrammering geschikt gemaakt worden voor uw volgende auto. Geïnteresseerd? Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor uw auto.